Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Pietarin matka

13.-15.11.2015.

Kaanaan Kyläyhdistyksen huomioimisreissu Pietariin on takanapäin. Meitä oli matkassa 46 henkeä ja reissuun lähdettiin 13.11. puolilta päivin, Mannisen bussilla.

Laiva lähti satamasta 18.00 ja siinä vaiheessa olimme jo nauttineet hyvän aikaa buffet-pöydän antimista. 
Hieman matkassa oli erilaista jännitystä, koska satamassa saimme aika kasan lippusia matkan aikana käytettäviksi.Passintarkastuksesta vielä tässä vaiheessa selvittiin jouheasti. Maihin mennessä lauantai-aamuna olikin sitten erilainen tunnelma: katse suoraan virkailijaan ja oikea lipuke passin mukana, niin siitäkin selvittiin ongelmitta.

Satamassa meitä odotti opas ja bussi ja edessä oli 3 tunnin kiertoajelu. Nähtävää oli yllin kyllin ja oppaan selvitys tosi kattava. Kaupunki oli täynnä vanhoja upeita rakennuksia, joita ihailimme tällä kertaa ulkoisesti. Siisti ja harmoninen kaupunkinäkymä.

Ruuhkat liikenteessä eivät meitä häirinneet ja saatoimme ihailla muun muassa Iisakin kirkkoa joka suunnasta. Kiertoajelun lisäksi oli vielä aikaa omaehtoiseen tutustumiseen ja shoppailuun ydinkeskustassa.

Aika riensi nopeasti ja pian piti jo palata satamaan, jonne pääsimme kiertoajelubussilla. Osa joukosta halusi viipyä vielä pitempään kaupungilla ja käyttää laivavarustamon omaa shuttle- bussia satamaan tullessaan.
Paluumatkan ruokailu oli myöskin sovittu laivalle ja siitä se illanvietto sitten alkoikin.
Lauantai-ilta ei sitten enää saanut porukkaa syttymään uusiin karaokesuorituksiin kuten edellinen ilta, jolloin saivat kyytiä muun muassa Aikuinen nainen ja Vanhoja poikia viiksekkäitä taustakuoroineen. Todistusaineistoa näistä löytyy!

Hauskaa oli ja saatoimme kokoontua isoinakin ryhminä omalla joukolla nauttimaan iltaohjelmasta ja seurustelemaan.


Saavuimme aikataulun mukaisesti Helsingin Länsisatamaan ja siellä meitä odotti tuttuun tapaan Mannisen bussi ja kotimatka saattoi alkaa kohti Kaanaata.

Matka sujui kaiken kaikkiaan ilman ongelmia. Fiilikset olivat hyvät ja mieleen jäi paljon muisteltavaa.

Kiitos kaikille matkaseurasta. 
Toivottavasti tämä virkistäytymisreissu auttaa meitä selviytymään tulevan vuoden talkoohaasteita.

Marja-Leena